Moderne en veilige werkplek

Onze manier van werken verandert. Alles wordt slimmer en men werkt steeds meer samen. Wat kan de moderne werkplek voor uw organisatie betekenen?

Op deze pagina informeren we u over.....

Diensten Microsoft 365

Waarom een veilige en moderne werkplek?

ICT oplossingen

Wat is een moderne werkplek?

ICT security

Wat is een veilige werkplek?

Meerwaarde Lagarde Groep

De meerwaarde van lagarde Groep

Waarom een veilige en moderne werkplek?

De moderne werkplek biedt mogelijkheden om meer uit je tijd te halen. Hoe? Bijvoorbeeld door onderweg uw mail te checken, een zorgdossier bij te werken en online een vergadering bij te wonen. 

Een moderne en veilige werkplek draait om kennis delen. Altijd en overal samenwerken. Een moderne werkplek levert u o.a. het volgende op:

  • Kostenbesparingen.
  • Blijere werknemers.
  • Lager ziekteverzuim.
SharePoint beheer

Komen deze vragen u bekend voor?

….Een moderne en veilige werkplek geeft antwoord op al deze vragen!

Tijdsbesparing

Krijg meer in dezelfde tijd gedaan!

Minder fouten

Werk accurater en met minder frustratie!

Tevredenheid

Verhoog de medewerkerstevredenheid!

E-book: kansen om modern te werken

Waar laat u onbewust kansen liggen om efficiënter (samen) te werken? Dat vertellen we in het e-book wat je hier onderstaand kunt downloaden.  Kortom, voldoende gratis informatie!

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De moderne werkplek

Het gaat toch prima zo?

0 %
Van de kantoormedewerkers heeft moeite om documenten te vinden
0 %
heeft moeite met het delen en verkrijgen van goedkeuring voor documenten
0 %
worstelt met het beheren van meerdere versies

Sneller en slimmer werken

De moderne werkplek, simpel gezegd betekent dit dat u sneller en slimmer gaat (samen)werken. Op iedere locatie en vanaf ieder gewenst device. 

Onderstaand vindt u verschillende voordelen. Klik op een voordeel en u vindt hier meer informatie over.

Thuiswerken

Hier liggen enorme kansen. Wist u bijvoorbeeld dat sommige bedrijven nagenoeg niet meer e-mailen? En dat het eindeloos heen en weer sturen van nieuwe versies van één bestand al lang niet meer hoeft? Met voorbeelden verkennen we de gebieden waar een ‘traditionele’ manier van werken definitief achterhaald is.

Van offertes en presentaties tot projectplanningen en spreadsheets; documenten zijn in veel organisaties de basis van het bestaan. Soms werkt iemand alleen aan een bestand, veel vaker zijn meerdere collega’s betrokken. Hier beginnen de uitdagingen.

De personele inzet in het bedrijfsleven wordt steeds flexibeler. In iedere organisatie lopen wel zzp’ers, stagiaires of interim projectmanagers rond. Deze tijdelijke mankracht is ideaal, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Om hun werk goed te doen hebben tijdelijke krachten toegang tot bestanden nodig. Vaak zo snel mogelijk, want ze moeten in korte tijd impact maken. Vaak nog binnen een lopend project.

Hoe geeft u toegang tot de juiste documenten en blokkeert u bedrijfsgevoelige informatie? Traditionele IT-inrichtingen zijn niet gebouwd voor tijdelijke gebruikers. In de praktijk komen we hierdoor vaak het mailen van ZIP-bestanden tegen, of USB sticks die over de afdeling zwerven. Echt lekker samenwerken is er zo niet bij. Nog erger is het wanneer een flexibele kracht uit gemak toegang wordt gegeven tot de gehele fileserver. Het perfecte recept voor een data lek.

Hier laat Microsoft Teams echt haar kracht zien. Binnen het Teams-platform maakt u voor iedere afdeling, project of klant een apart Team aan, met daarin alle projectleden. Flexibel en vast. Binnen het Team vinden leden alle bestanden rondom het project. Geef nieuwe leden (optioneel) inzicht in de gesprekgeschiedenis zodat ze eerdere communicatie rustig terug kunnen lezen. Zo kunnen ze meteen aan de slag. Project afgerond, klus ten einde? Je haalt gebruikers ook net zo makkelijk weer uit het Team, waardoor je bestanden veilig achterblijven.

Lekker digitaal samenwerken is niet overal vanzelfsprekend. Als gevolg zien we dat binnen veel organisaties een echte ‘vergadercultuur’ heerst. Moeten er knopen doorgehakt worden, dan duiken werknemers in een reflex samen in een vergaderkamer om tot een beslissing te komen. Dit menselijke contact maakt ons werk leuk. Maar is ook een keerzijde. Veel collega’s voelen zich verplicht om naar kantoor te komen als er een meeting staat. Met alle reiskosten, tijdverlies en milieuvervuiling als gevolg. Zonde. Want een dag thuiswerken hoeft niet te betekenen dat je niet samen kan beslissen.

Moderne en milieubewuste bedrijven zetten stevig in op ‘locatie-onafhankelijk werken’. De Meetings functionaliteit in Microsoft Teams is hiervoor ideaal. Direct vanuit uw Team plant u vergaderingen in met alle relevante teamleden. Met één klik maakt u van een meeting een video-call, zodat iedereen op afstand mee kan doen. Zo hoeft u nooit meer onnodig af te reizen voor die ene meeting op een dag. U kunt dezelfde tool zelfs gebruiken voor gesprekken met klanten of prospects, die via een link in hun e-mail meteen bij een videogesprek aanschuiven.

We noemden het al even: e-mail is al ruim twintig jaar de basis van onze zakelijke communicatie. In deze periode is er opvallend weinig aan veranderd. Dit is enerzijds de kracht. Iedereen snapt hoe het werkt. Maar het heeft ook nadelen. We zijn jarenlang trouw gebleven aan e-mail terwijl onze maatschappij verandert. Past e-mail daar nog wel bij?

Een aantal nadelen van e-mail op een rij:

  • Kort reageren op de e-mail resulteert al snel in een lange ‘kettingbrief’ van reacties
  • Meerdere personen aanschrijven vergt vaak opnieuw invullen van e-mailadressen
  • Risico op het invullen van de verkeerde ontvanger met dezelfde voornaam
  • Alle e-mails belanden op één ‘stapel’ in je inbox. Filteren op urgentie is lastig
  • Bestanden die je deelt mogen maar een maximale grootte hebben
  • Lastig zoeken binnen de inhoud van oude e-mails
  • Verzonden berichten zijn niet te verwijderen of aan te passen
  • Je kan ontvangers achteraf niet de toegang tot een bericht of bestand ontzeggen

Zet al deze nadelen op een rij en het wordt langzaam duidelijk dat e-mail zijn houdbaarheidsdatum bereikt.

Bij organisaties die overstappen op Microsoft Teams zien we dan ook al snel een drastische daling in het interne e-mailverkeer. Het platform kan namelijk alles wat, zoals hierboven genoemd, e-mail niet kan. Door eindeloze e-mailtjes te vervangen voor snelle chat-gesprekken ontstaat een snellere en dynamische manier van communiceren. De berichten kunt u, zoals eerder besproken, richten tot een heel Team (kanaal met projectleden). Maar ook 1-op-1 chatten is mogelijk. Ideaal voor:

  • snelle vragen;
  • korte opmerkingen;
  • of een virtueel ‘gesprekje bij de koffiemachine’.

Het platform voelt door het gebruik van smileys en bewegende plaatjes bovendien aan als een app of social medium, waardoor intern communiceren ineens écht leuk wordt.

Functie uitgelicht

Microsoft Teams

Microsoft Teams is Onderdeel van Microsoft 365. Het is een samenwerkingshub waarin u met uw collega’s, en zelfs met externe contactpersonen, communiceert en bestanden deelt en bewerkt. Daarnaast integreert u eenvoudig uw Microsoft applicaties (zoals Outlook en de Office applicaties) met Teams. 

Kortom, een perfecte totaaloplossing voor efficiënt samenwerken.

De veilige werkplek

Meer samenwerken vanaf meer locaties, hoe dit te beveiligen?

Meer samenwerken en meer mogelijkheden, gaat dit wel gepaard met goede beveiliging? Het aantal cybercrime-incidenten neemt toe en deze internetcriminelen vinden telkens nieuwe manieren om binnen te dringen. Een datalek ligt altijd op de loer….

Gelukkig biedt Microsoft de tools om beveiliging te optimaliseren. Hieronder lichten we diverse mogelijkheden aan u toe. Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Security

Veruit de meeste datalekken worden veroorzaakt door fraudemails. De criminelen maken een mail na en sturen een link of bijlage mee. Wordt deze geopend, dan is het te laat. 

Een snel gemaakte fout. Microsoft ontwikkelde hiervoor ATP. Een techniek die automatisch alle e-mails scant en zo gevaarlijke signalen herkent.

Een gebruikersnaam en een wachtwoord, voldoende om in te loggen toch? Dat zou u denken, maar één zwak wachtwoord van een collega en de hacker kan zijn slag slaan.

De oplossing? Multi-factor authenticatie. Hiermee voegt u een extra verificatie toe aan uw inlog. Bijvoorbeeld een goedkeuring/code via uw smartphone. Zie het als een extra slot op de digitale deur!

Waarschijnlijk ziet u het ook binnen uw organisatie: het gebruik van meerdere apparaten dan een aantal jaar geleden. Nu werken veel medewerkers op zowel de laptop als mobiel, en zelfs wel eens op een tablet. 

Kortom, een wildgroei aan apparaten. Hoe dit te beheren?

Met mobile device management van Microsoft  beheert u de apparaten op afstand. Hiermee kunt u bijvoorbeeld op afstand antivirussoftware updaten of data wissen wanneer het apparaat gestolen is.

Dienst uitgelicht

Security Awareness

Hoe goed u uw systemen ook beveiligt, er blijft altijd één onzekere factor: de mens. In principe is de ICT-security net zo sterk als de ‘zwakste medewerker’. Want één verkeerde handeling kan enorme gevolgen hebben. 

Daarom hecht Lagarde Groep veel waarde aan security awareness. Hoe om te gaan met verschillende apparaten? Hoe voorkomt u een datalek?

Security awareness is niet een eenmalig project, maar een mindset. Daarom is herhaling belangrijk. Lagarde Groep verzorgt dit graag voor uw organisatie. 

ICT security

Infographic - 7 tips voor voorkomen datalekken

MKB bedrijven hebben te maken met dezelfde digitale gevaren als industrie, overheid en grote bedrijven. Maar ze beschikken veelal niet over grote IT-afdelingen. Hoe dan wel de ICT-security zo optimaal mogelijk inrichten? Hiervoor geven we u 7 tips in onze gratis infographic (A4). Deze downloadt u direct door onderstaand uw naam en e-mailadres in te vullen!

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De meerwaarde van Lagarde Groep

Advies & Support

Lagarde Groep levert al sinds 1991 telefonie- en IT-oplossingen aan de zakelijke markt. 

Wat maakt ons uniek? Onze klantteams! Niet alleen realiseren wij met onze klantteams het project voor u. Na realisatie blijft het betreffende klantteam uw aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde zaken. Denk aan changes, support en uitbreiding van functionaliteit. 

Bekijk de video voor de werkwijze van onze klantteams!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Totaaloplossing

Lagarde Groep beschikt over expertise op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging. Wij bieden een totaaloplossing. Van inventarisatie tot en met beheer.

Ervaring

Gestart in 1991 en vandaag de dag nog steeds actief in de zakelijke markt. Lagarde Groep heeft in deze jaren al honderden projecten succesvol gerealiseerd.

Support

Vragen? Wensen? Ons klantteam staat altijd voor u klaar! Onze dienstverlening wordt met een 8.6 beoordeeld. Daar zijn we trots op!

Neem contact op

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis offerte/adviesgesprek
Indien gewenst sturen we u een vrijblijvende offerte toe of komen we bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over de Microsoft 365 oplossingen.

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service