In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Spam

Spam

Wat is spam? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen, in deze blogpost bespreken we wat spam is en hoe je het kunt vermijden!

Wat is spam?

De term “spam” verwijst naar alle ongewenste berichten of advertenties die per e-mail naar een persoon worden gestuurd of op websites te zien zijn.

Er zijn verschillende soorten spam, zoals ongevraagde e-mails en reclameboodschappen op forums en websites, die tot frustratie kunnen leiden bij degenen die ze ontvangen.

Wat kun je doen tegen spam?

Gelukkig zijn er manieren om spam op uw computer en op websites zoals forums te voorkomen.

  • U kunt de knop “rapporteren” op websites gebruiken om alle spam die u ziet te melden
  • Meld u af van overbodige e-maillijsten als u geen berichten meer wilt ontvangen over bepaalde onderwerpen
  • Installeer spamfilters op uw computer om te voorkomen dat spam uw inbox bereikt
  • Activeer multifactor authenticatie om cyberaanvallen te voorkomen!

Spam mail blokkeren

Hoe kunt u spam-mail blokkeren? U kunt filters gebruiken of de e-mailadressen van bekende spammers blokkeren. Het is echter de moeite waard om de filters op uw account zo nu en dan te controleren om er zeker van te zijn dat ze up-to-date zijn.

Spamfilters zijn vrij eenvoudig te gebruiken, u kunt ze activeren door naar uw accountinstellingen te gaan en op “filters” te klikken. Hier kunt u een filter instellen voor inkomende mail. De meest eenvoudige instelling is de onderwerp regel: als deze bepaalde woorden of tekens bevat (zoals “viagra” of “cialis”), dan worden alle berichten met dat onderwerp gefilterd.

Daarnaast kunt u ook spamfilters gebruiken om e-mails van specifieke afzenders tegen te houden. Om dit te doen, voegt u gewoon het adres toe in het veld “afzender” van een e-mailfilter.

Als uw account eenmaal wordt beschermd door een goed spamfilter, is het waarschijnlijk dat er minder berichten zullen doorkomen.

Het is echter nog steeds de moeite waard om af en toe je spam-map te controleren om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke mails in staan.

Spam verwijderen

De beste manier om van spam af te komen is deze te verwijderen of te negeren. Sommige providers zullen zelf spam voor u blokkeren.

Spam komt echter nog steeds in de inbox terecht, en het kan een uitdaging zijn om de inbox schoon te houden. De volgende stappen kunnen helpen:

  • Open de e-mails niet. Als ze van iemand komen die je niet kent, gebruik dan de instellingen van je e-mailservice om de e-mails te stoppen.
  • Meld spamberichten aan uw e-mailprovider en websitebeheerders.
  • Maak je inbox leeg door berichten te verwijderen die niet belangrijk zijn.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.