In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Microsoft Teams bellen

Remote support

Dit artikel gaat over wat remote support is, waarom dit belangrijk is en hoe jij het kunt inzetten.

Wat is remote Support?

Remote support is een vorm van hulp waarbij een of meer mensen hulp geven aan iemand die niet fysiek bij hen in de buurt is, oftewel: op afstand.

Het kan via video, audio, en chat. Ondersteuning op afstand kan gebruikt worden door bedrijven voor klantenservice.

Bijvoorbeeld, als je hulp nodig hebt met je computer, zou live chat met de klantenservice een vorm van remote support zijn.

Waarom is het belangrijk?

Ondersteuning op afstand stelt bedrijven in staat onmiddellijk en in real time te reageren op vragen en problemen van klanten.

Klanten hoeven geen tijd te besteden aan het zoeken naar telefoonnummers of fysieke locaties van een bedrijf, maar krijgen hulp direct waar ze zijn zonder hun locatie te hoeven verlaten.

Remote support verhoogt de kwaliteit door de expert het probleem te laten behandelen zonder afleiding door achtergrondgeluiden of andere mensen in de kamer.

Het verlaagt de kosten door te besparen op voorrijkosten en maakt diensten dynamisch toegankelijk.

Hoe kun je remote support voor je bedrijf gebruiken

Er zijn veel redenen waarom je voor je bedrijf ondersteuning op afstand zou willen gebruiken. Misschien wil je je klanten overal ter wereld ondersteuning bieden.

Of zoek je een meer efficiënte manier om ondersteuning te geven. Of je zoekt een manier om je kosten te drukken.

Wat je redenen ook zijn, het gebruik van ondersteuning op afstand voor je bedrijf is een geweldige manier om je efficiëntie en je klantendienst te verbeteren.

Hier zijn een paar tips over hoe je kunt beginnen:

  1. Zoek de juiste software voor ondersteuning op afstand. Er zijn veel verschillende soorten software beschikbaar, dus het is belangrijk er een te vinden die aan je behoeften voldoet. Zorg ervoor dat de software gemakkelijk te gebruiken is en alle functies heeft die je nodig hebt. Maakt het bijvoorbeeld het delen van schermen mogelijk?
  2. Neem ondersteuningssessies op als je ze met je team of klanten wilt delen.
  3. Bied verschillende serviceniveaus, afhankelijk van de SLA die ze afnemen.
  4. Zorg ervoor dat de software compatibel is met andere systemen in je bedrijf.

De verschillende manieren waarop remote support gebruikt kan worden

Er zijn veel verschillende manieren waarop ondersteuning op afstand gebruikt kan worden. De meest gebruikelijke manier is met behulp van een remote desktop hulpmiddel (zoals Teamviewer), waarmee je vanaf je eigen computer toegang hebt tot de computer van de persoon die je helpt.

Dit is meestal de beste manier om ondersteuning te bieden, omdat je zo alles kunt zien wat er op de computer van de ander gebeurt.

Een andere manier om op afstand ondersteuning te bieden is door een chatprogramma te gebruiken, zoals Microsoft Teams of Skype.

Dit is een goede optie als je met de persoon die je helpt wilt kunnen praten, want het stelt je in staat rechtstreeks met hem te communiceren. Met deze optie kun je echter niet zien wat er op hun computer gebeurt.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om remote support te leveren via de telefoon.

Dit is niet de meest gebruikelijke optie, omdat het over het algemeen moeilijker uit te voeren zal zijn (vergeleken met het gebruik van een chatprogramma of een remote desktop hulpmiddel) en je niet kunt zien wat er op hun computer gebeurt.

Heb je echter geen toegang tot een van de andere mogelijkheden en moet je iemand echt over de telefoon helpen, dan kan dit een mogelijkheid zijn.

De verschillende manieren waarop mensen op afstand ondersteuning kunnen bieden

Conclusie

Nu je alles weet over de verschillende manieren om remote support te gebruiken en de voordelen die het je bedrijf oplevert, staat niks je meer in de weg om dit zelf ook in te gaan zetten voor jouw bedrijf.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.