In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Migratie

Patch

Dit artikel gaat over een patch, wat het is, waarom het nodig is en wat er gebeurd als je dit niet doet.

Wat is een patch?

Een software patch is een klein stukje software dat door de uitgever gebruikt wordt om bugs te verhelpen of updates aan zijn software aan te brengen.

De term wordt meestal gebruikt in de context van computerprogramma’s, maar kan ook op andere soorten media toegepast worden.

Waarom patchen?

Er zijn een aantal redenen waarom software-uitgevers patches uitbrengen. Een van de meest voorkomende redenen is om bugs te repareren die in de software ontdekt zijn.

Patches kunnen ook uitgebracht worden om de software bij te werken met nieuwe mogelijkheden, of om kwetsbaarheden in de beveiliging aan te pakken.

Software uitgevers brengen patches meestal zo snel mogelijk uit, dus het is belangrijk om het besturingssysteem van je computer bij te houden met de laatste beveiligingsupdates en patches.

Anders kun je kwetsbaar zijn voor aanvallen van hackers.

Is een patch hetzelfde als een update?

Updates en patches zijn twee verschillende manieren om naar hetzelfde te verwijzen – reparaties of wijzigingen aan een software programma.

Met “Updates” worden meestal wijzigingen in de mogelijkheden van het software programma bedoeld, terwijl met “patches” meestal wijzigingen worden bedoeld om bugs of beveiligingslekken te verhelpen.

Wat als ik niet patch?

Als je je computer niet up-to-date houdt met de laatste beveiligingsupdates en patches, kun je kwetsbaar zijn voor aanvallen van hackers.

Hackers kunnen beveiligingslekken in software programma’s uitbuiten om toegang tot je computer te krijgen, of je persoonlijke gegevens te stelen.

Het is dus belangrijk dat je de nieuwste beveiligingsupdates en patches installeert zodra ze door de uitgever uitgebracht worden.

Anders kun je je computer en je gegevens in gevaar brengen.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.