In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Adviesgesprek

Office 365 MFA

Digitale security is in deze tijden belangrijker dan ooit. U voorziet uw voordeur ook van een slot, dus waarom zou u dit digitaal niet doen? Multifactor Authenticatie (afgekort MFA) is het digitale slot waarmee u uw bedrijfsomgeving extra beveiligd.

Wat is Multifactor Authenticatie (MFA)?

De naam zegt het eigenlijk al: meervoudige authenticatie. Dit betekent dat u meer nodig heeft dan gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen.

MFA gaat uit van iets wat u hebt, weet of bent.

 • Hebben, bijvoorbeeld een mobiel waarop een code binnenkomt. Dit is de meest voorkomende vorm van MFA.
 • Weten, bijvoorbeeld een extra pincode of vraag waar alleen u het antwoord op weet.
 • Bent, bijvoorbeeld een vingerafdruk. Dit is één van de veiligste manieren van beveiliging aangezien het niet fraudegevoelig is.

Office 365 MFA instellen

Binnen de Microsoft 365 omgeving is het mogelijk om Office 365 MFA in te stellen. Belangrijk om te weten:

 • Alleen beheerders hebben de mogelijkheid om MFA in te stellen.
 • Heeft u nog verouderde MFA oplossingen ingeschakeld? Dan dient u deze uit te schakelen.
 • Heeft u een oudere Office versie, dan dient u mogelijk bepaalde clients in te schakelen.

Op de Microsoft pagina over het instellen van MFA leest u meer inhoudelijk over hoe u zelf MFA kunt instellen. Ons advies is, wanneer u niet thuis bent in de materie, dit op te pakken met een Microsoft 365 specialist.

DUO MFA

Bij Lagarde Groep werken we met de MFA oplossing van DUO. Duo is een gebruiksvriendelijke MFA applicatie die globaal als volgt werkt:

 • Beheerders bepalen wie toegang heeft tot welke omgevingen. Voor marketing zijn dit bijvoorbeeld de website CMS en de Marketing SharePoint omgeving. Dit wordt door de beheerders voorzien van MFA beveiliging.
 • De beheerders delen een link met de betreffende collega’s. In dit voorbeeld ontvangen de marketing collega’s een link.
 • De gebruiker dient DUO op zijn/haar mobiel te installeren.
 • Door op de toegestuurde link te klikken wordt bij de betreffende gebruiker MFA in DUO ingeregeld.
 • De gebruiker logt in op een bepaalde omgeving (bijv. CMS website) met zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna ontvangt de gebruiker een push-notificatie op zijn/haar mobiel van DUO. Door deze te ‘accepteren’ wordt toegang verleend tot de omgeving.

Aanvullende diensten m.b.t. Office security

MFA is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de vele digitale beveiligingsoplossingen. U kunt ook kiezen om aan de voorkant een digitale schild te creëren met advanced threat protection. Zo krijgt u al aanzienlijk minder spam en phishing mails binnen. Dit wordt aan de voorkant al tegengehouden.

Aan de andere kant kunt u monitoren wat uw netwerk uitgaat met onze Blue Socks oplossing. Een verdachte activiteit, bijvoorbeeld een enorme piek in uitgaand dataverkeer of dataverkeer dat uitgaat naar een onbekend land, wordt direct waargenomen en tegengegaan.

Meer weten over onze digitale security oplossingen? Wij informeren u graag.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.