In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Hacker

Mystery guest

Voor het testen van de beveiliging en de weerbaarheid van een organisatie, is een Mystery guest een unieke en innovatieve banadering. Een Mystery guest is te vergelijken met een geheime shopper in de detailhandel. Een Mystery guest betreedt undercover uw IT-systemen, processen en faciliteiten met als doel kwetsbaarheden en zwakke punten te ontdekken. Door te handelen als een reguliere gebruiker of zelf een potentiële bedreiging zijn, kan de Mystery Guest realistische scenario’s simuleren om te zien hoe efficient uw beveiligingsmaatregelen zijn. De methode van Mystery guest biedt waardevolle inzichten in hoe uw team reageert op onverwachte beveiligingsincidenten en helpt bij het versterken van uw verdediging tegen echte cyberdreigingen.

Voordelen mystery guest

Door een Mystery guest in te zetten binnen je organisatie, wordt er op een onpartijdige manier naar je organisatie gekeken. Mystery guest hebben de mogelijkheid om hun feedback onpartijdig te geven zonder bevooroordeeld te zijn door interne bedrijfsnormen of -verwachtingen. Een Mystery guest kan de zwakke punten en kwetsbaarheden binnen de organisatie achterhalen, en daar op in spelen.
Met het inzetten van een mystery guest wordt het gedrag van medewerkers getest, door behulpzame medewerkers kunnen de onderlinge klantenbinding worden versterkt, maar tegelijk is dat ook een extra beveiligingsrisico voor een organisatie, door een mystery guest in te zetten kan de reactie van medewerkers op onverwachte situaties en hun vermogen om beveiligingsmaatregelen toe te passen worden geëvalueerd.

Een mystery guest is dus een goede simulatie om te kijken hoe een organisatie te werk gaat, en waar de zwakke punten en kwetsbaarheden zitten.

Mystery Guest

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.