In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Presentatie Microsoft 365

Microsoft 365

Dit artikel gaat over Microsoft 365, wat het is, de verschillende onderdelen ervan en de voordelen.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een pakket met de Office suite en andere productiviteitsdiensten, waaronder OneDrive. Het is ontworpen voor mensen die meerdere apparaten gebruiken om werk gedaan te krijgen, zoals PC, Mac, Telefoon en Tablet.

Samenvattend bestaat Microsoft 365 uit:

Microsoft 365, verschillende apps

Wat is Office 365?

Office 365 is een abonnementsdienst die gebruikers toegang geeft tot de nieuwste versies van Microsoft Office toepassingen, en tot andere productiviteitsdiensten zoals OneDrive en Skype voor Bedrijven.

Het is beschikbaar voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik, en kan gebruikt worden op een groot aantal apparaten, waaronder PC, Mac, Telefoon en Tablet.

Wat is Windows 10 Pro?

Windows 10 Pro is een versie van Windows 10 die ontworpen is voor bedrijven. Het bevat functies als BitLocker, waarmee gebruikers hun gegevens kunnen versleutelen, en Remote Desktop, waarmee gebruikers hun computer vanaf een ander apparaat kunnen benaderen.

Wat is Enterprise Mobility & Security?

Enterprise Mobility & Security (EMS) is een pakket diensten dat bedrijven helpt hun gegevens en apparatuur te beschermen.

Het omvat functies als mobile device management, waarmee bedrijven de telefoons en tablets van hun medewerkers kunnen beheren, en threat protection, waarmee bedrijven hun netwerken tegen malware en andere bedreigingen kunnen beschermen.

Er wordt gebruik gemaakt van Microsoft 365

Wat zijn de voordelen van Microsoft 365?

Door gebruik te maken van Microsoft 365 profiteren organisaties van de volgende voordelen:

 1. Verhoogde productiviteit
 2. Verhoogde veiligheid
 3. Lagere kosten
 4. Grotere flexibiliteit
 5. Gemakkelijker samenwerking
 6. Meer mogelijkheden dan Office 365 alleen
 7. Geschikt voor bedrijven van alle groottes

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van Microsoft 365. Het is geschikt voor bedrijven van alle groottes.

App uitgelicht – Microsoft Teams

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig gehoord van ‘Teams’. Deze app van Microsoft 365 geldt als centraal punt in het ruime assortiment.

Microsoft Teams is een op chatten gebaseerd samenwerkingsprogramma waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren en samen aan projecten kunnen werken.

Het maakt deel uit van de Office 365 suite, en kan gebruikt worden op een groot aantal apparaten, waaronder PC, Mac, Telefoon en Tablet.

Microsoft Teams heeft veel functies die het nuttig maken voor samenwerking. Deze omvatten:

 1. Chatten: Microsoft Teams stelt gebruikers in staat om in real-time met elkaar te communiceren via chat. Dit kan handig zijn voor het bespreken van projecten en het samenwerken aan documenten.
 2. Bestanden: Met Microsoft Teams kunnen gebruikers bestanden met elkaar delen en er samen aan werken. Dit kan handig zijn om samen documenten of presentaties te maken.
 3. Scherm delen: Met Microsoft Teams kunnen gebruikers hunscherm met andere gebruikers. Dit kan handig zijn als een gebruiker een probleem aan het oplossen is en hulp van een ander nodig heeft.
 4. Instant messaging: Met Microsoft Teams kunnen gebruikers in real-time instant messaging sturen. Dit kan handig zijn om snel over iets te communiceren zonder een document of chat aan te maken.
 5. Audio-oproepen: Microsoft Teams maakt één-op-één en conferentiegesprekken tussen gebruikers mogelijk, zodat ze alleen via audio kunnen communiceren als dat nodig is. Dit kan handig zijn als video geen optie is vanwege bandbreedtebeperkingen of beveiligingsproblemen, of gewoon als een gemaksfunctie die geen gebruik van gegevens- of Wi-Fi-verbindingen vereist
 6. Vergaderingen: Microsoft Teams bevat gratis hulpmiddelen voor online vergaderingen, waarmee gebruikers vergaderingen kunnen plannen en uitnodigingen kunnen sturen.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.