In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Achtergronden-Microsoft-Teams3

Microsoft 365 licenties

Microsoft 365 bevat ongekend veel mogelijkheid om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Diensten worden aangeboden via een aantal licenties (pakketten). Welke licentie het beste bij uw organisatie past is afhankelijk van meerdere factoren. Op deze pagina informeren we u beknopt over de licentiestructuur van Microsoft 365.                        

Microsoft 365

Eerst kijken we kort naar wat Microsoft 365 nou precies is. Vaak wordt dit verward met Office 365. Begrijpelijk gezien de naam. Microsoft 365 bestaat uit:

  • Office 365
  • Windows 10
  • Security

Microsoft 365 is in 2017 geïntroduceerd om Office 365 te koppelen aan Windows en de beveiliging een boost te geven.

Er wordt gebruik gemaakt van Microsoft 365

Licenties

De licenties die Microsoft momenteel aanbiedt voor zakelijk gebruik zijn:

Microsoft 365 business basic

Vooral voor bedrijven die eenvoudig extern willen werken. Deze licentie bevat bijvoorbeeld Teams, cloudopslag en online Office (dus geen desktopversie).

Microsoft 365 business standard

De meestgekozen variant. Dit is de basic licentie inclusief de mogelijkheid om de Office-toepassingen op desktop uit te voeren.

Microsoft 365 business premium

Wilt u meer aandacht aan beveiliging besteden? Dan is dit pakket perfect voor u. Het bevat dezelfde oplossingen als de business standard versie, alleen veel meer mogelijkheden op het gebied van beveiliging.

Microsoft 365 apps

Een uitgeklede versie die alleen apps bevat. Dit is voor bedrijven die de Office-apps op verschillende apparaten nodig hebben. Hier is geen e-mail en Teams bij inbegrepen.

Medewerker maakt gebruik van Microsoft 365

De juiste licentie voor uw organisatie

Opslaan en organiseren, samenwerken en communiceren, maken en publiceren. Waar ligt bij u de nadruk en welke licentie is daarom goed voor uw organisatie? Dit kan nogal een uitdaging zijn. Wij adviseren u hier graag over.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.