In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

IT-Migratie

IT-migratie is het proces waarbij digitale bedrijfsprocessen, data, IT-systemen en applicaties van een omgeving naar een andere omgeving worden verplaatst.

Dit kan zijn van oude naar nieuwe hardware, van on-premise servers naar cloud-gebaseerde infrastructuren, of het verplaatsen tussen verschillende softwareprogramma’s.

Het doel van IT-migratie is vaak om operationele efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen, en te profiteren van geavanceerde technologieën. De continuïteit van de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd.

Cloud migratie strategieën

Een succesvolle migratie naar de cloud begint met een gedegen overgangsplan. Dit overgangsplan omvat het beoordelen van bestaande IT-infrastructuur, het identificeren van geschikte cloud-oplossingen en het uitstippelen van een roadmap voor de migratie, om zo een soepele en veilige overgang te waarborgen.

Datacenter samenvoeging

In het kader van kostenbesparing en efficiëntieverbetering kan het samenvoegen van datacenters een strategische zet zijn. Dit proces van samenvoeging vereist zorgvuldige planning om downtime te minimaliseren, data-integriteit te waarborgen en de IT-infrastructuur te optimaliseren.

Cloud Migratie

Systeemupgrade en integratie

Het vernieuwen van verouderde systemen en deze integreren met moderne technologieën te moderniseren, is cruciaal voor bedrijven om competitief te blijven. Deze vernieuwing zorgt voor betere prestaties, hogere veiligheid en meer functionaliteiten.

Cross-platform data overdracht

Het efficiënt en veilig overzetten van data tussen verschillende platformen is een belangrijk onderdeel als het gaat om IT-migratie. Het beschermt en waarborgt de continuïteit van bedrijfsprocessen en zorgt ervoor dat alle gegevens toegankelijk en bruikbaar blijven in de nieuwe omgeving.

Verouderde software vernieuwen

Het updaten van verouderde software naar moderne standaarden is een belangrijk proces om de beveiliging te verbeteren en nieuwe functionaliteiten te benutten. Dit vraagt wel een zorgvuldige analyse van de bestaande software en een plan voor de migratie  of vervanging ervan.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.