In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Encryptie

Intranet

In dit artikel behandelen we wat een intranet is en hoe het gebruikt kan worden om de productiviteit in je bedrijf te verhogen.

Wat is een intranet en wat zijn de voordelen ervan

Een intranet is een besloten netwerk dat werknemers van een bedrijf informatie met elkaar laat delen. Het is als een website of app maar dan voor mensen binnen het bedrijf.

Het eerste wat je moet doen is een startpagina voor je intranetsite maken, waar werknemers belangrijke inhoud kunnen opvragen, zoals beleidsregels, komende evenementen en kantoornieuws. Je moet er ook voor zorgen dat de homepage links heeft naar alle andere delen van de site, zodat de werknemers weten waar alles te vinden is.

Als je je homepage ontworpen hebt, zul je verschillende pagina’s willen gaan maken voor verschillende onderwerpen die voor je bedrijf van belang zijn, zoals personeelszaken, financiën, sales, marketing en communicatie.

Er moet ook een plaats zijn waar je medewerkers met elkaar kunnen samenwerken via commentaar, chat en polls en stemmen. Dit is waar het hebben van een intranet echt waarde toevoegt, want het stelt je medewerkers in staat met elkaar te communiceren en informatie te delen, wat de effectiviteit van jouw bedrijf verbeterd.

De eerste reden waarom het voordelig is voor je bedrijf om een intranet te hebben is dat je er tijd mee kunt besparen. Je hoeft dan niet meer te vertrouwen op fysieke memo’s om met werknemers te communiceren. Alle informatie die je werknemers nodig hebben is er gemakkelijk te vinden.

Een intranet maakt inhoud ook voor iedereen toegankelijk, wat helpt de zaken georganiseerd te houden en kan voorkomen dat belangrijke kennis in de loop van de tijd verloren gaat.

Intranet

De verschillende soorten intranetten

Er zijn drie verschillende soorten intranetten: het privé,- het openbare- en het hybride intranet.

Het privé intranet is een netwerk dat alleen toegankelijk is voor werknemers van een bepaalde onderneming of organisatie. Dit type wordt meestal gebruikt voor interne communicatie en voor het delen van bronnen tussen werknemers.

Het openbare intranet is een netwerk dat open staat voor het publiek en toegankelijk is voor iedereen die de juiste inloggegevens heeft. Deze manier wordt meestal gebruikt voor het delen van informatie met klanten of partners.

Het hybride intranet is een combinatie van privé en het publieke intranet. Het is toegankelijk voor werknemers en leden van het publiek, afhankelijk van welke soort informatie beschikbaar is.

Hoe je een intranet kunt gebruiken om de productiviteit in je bedrijf te verhogen

Intranetten zijn een geweldige manier om de productiviteit binnen je bedrijf te verhogen. Door een intranet te gebruiken heb je gemakkelijk toegang tot belangrijke bestanden en documenten, en je kunt ook snel en gemakkelijk met je collega’s communiceren.

Intranetten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, zoals ideeën delen, brainstormen, en samenwerken aan projecten.

Als je een manier zoekt om de productiviteit in je bedrijf te verhogen, dan raad ik je ten zeerste aan een intranet te gebruiken. Intranetten zijn gemakkelijk te gebruiken, en ze kunnen je helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.