In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Encryptie

Hosting

Website hosting kan een kostbare investering zijn, maar het is nodig om je bedrijf online te houden en de concurrentie bij te houden. Dit artikel behandelt wat je moet weten over webhosting en waar je op moet letten bij het kiezen van een webhosting provider.

Wat is hosting?

Om een website te hebben die toegankelijk is voor het publiek, moet je hem onderbrengen bij een web hosting provider. Webhosting providers bieden verschillende pakketten aan, met verschillende hoeveelheden opslagruimte en bandbreedte.

Ze bieden ook allerlei functies, waaronder registratie van domeinnamen, e-mail adressen, en ondersteuning voor scripting talen en databases .

Je zult een domeinnaam moeten kopen om je website te kunnen hosten. De kosten van hosting kunnen variëren, maar meestal is dit niet zo duur.

Wanneer moet ik beginnen webhosting te zoeken?

Zodra je een website wilt gaan bouwen heb je webhosting nodig. Zonder bandbreedte op het domein is het natuurlijk niet mogelijk om een website te bouwen. Dit is dus het moment dat je daar aan gaat beginnen.

Na het registeren van het gewenste domein kun je vaak direct hosting mee ‘bestellen’. Dit is wel afhankelijk van de partij waar het domein geregistreerd wordt, maar de meeste partijen bieden dit direct aan.

Wat kost hosting?

Webhosting kan duur zijn, afhankelijk van het soort serverpakket dat je kiest. Vaak willen klanten alleen het basis hosting pakket, dat meestal maar een paar euro per maand kost.

Ze bieden verschillende pakketten aan, zodat je het pakket kunt kiezen dat aan je behoeften voldoet. De kosten van hosting variëren van € 5 tot 100 per maand.

Op welke kenmerken moet ik letten bij het kiezen van hosting?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op welk pakket diensten geschikt is voor je website. De behoefte aan verkeer van je site (zowel nu en in de toekomst), het aantal pagina’s, scripts, databases die het gebruikt en middelen voor gebruikersbeheer zijn allemaal belangrijke overwegingen.

Bovendien moet je nagaan hoeveel e-mail accounts je nodig hebt en of het talen als PHP of CGI ondersteunen. Je kunt een pakket kiezen met onbeperkte bandbreedte of een dat elke maand een bepaalde hoeveelheid levert.

De hosting plannen omvatten voorzieningen zoals 24/7 toegang tot de server en gratis technische ondersteuning. Als je een host kiest, bekijk dan hun controlepaneel om te zien of het gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is.

Hoe kom ik te weten welke hosting provider het beste is?

Het kiezen van de juiste web hosting provider kan lastig zijn. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, waaronder prijs, mogelijkheden, toegestane opslagruimte en bandbreedte, kwaliteit van de klantenservice, en meer. Er is niet één pakket dat overal bij past. Welk pakket je nodig hebt hangt af van het soort website dat je wilt hosten.

De hosting waar wij zelf gebruik van maken is Siteground. Een gemakkelijk platform met snelle hosting, voor iedereen begrijpen en niet duur. Ze hebben al hosting abonnementen van € 3,99 per maand.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.