In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Access point

Ethernet

Dit artikel gaat over ethernet, wat het is, wat je ervoor nodig hebt, en wanneer je kiest tussen ethernet en WiFi.

Wat is ethernet?

Ethernet is een draadverbinding die met hoge snelheid gegevenspakketten over koperen leidingen verstuurt tussen twee toestellen, meestal computers.

Sinds het ontstaan is ethernet de meest gebruikelijke manier geworden om apparaten met een netwerk te verbinden. Tegenwoordig worden draadloze verbindingen meer en meer ingezet, maar die zijn nog altijd niet zo snel als ethernet.

Met ethernet kun je apparaten op een netwerk aansluiten om bestanden en bronnen te delen. Je kunt ethernet ook gebruiken om verbinding te maken met het internet. Ethernet werkt op de fysieke laag van het OSI model.

Mitel onderhoud en beheer

Wat heb je nodig voor een ethernet verbinding?

Er zijn een paar dingen die je moet hebben voor je een Ethernet verbinding kunt opzetten

  • Een Ethernet kabel
  • Twee apparaten die je wilt verbinden (een computer en een router, bijvoorbeeld)
  • Een beschikbare poort op elk apparaat
  • Toegang tot het internet

Ethernet en het netwerk

Een van de belangrijkste redenen waarom ethernet de beste manier is om met je netwerk te verbinden is dat het de snelste manier is om gegevens tussen apparaten te versturen. Ethernet heeft ook een groot bereik aan snelheden. Bovendien is ethernet een bedrade verbinding, wat betekent dat hij betrouwbaarder is dan een draadloze verbinding.

Wanneer WiFi en wanneer Ethernet?

Wi-Fi is danwel trager dan Ethernet, maar het is in veel situaties uiteraard veel handiger om een draadloze verbinding te gebruiken. Denk aan alle smart devices (smartphones, tablets maar ook thermostaten en lampen) van vandaag de dag. Wi-Fi verbruikt ook minder stroom dan ethernet, dus het is een goede keuze voor apparaten die lange tijd aan moeten blijven.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.