In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Bring your own device

Enterprise Mobility

In dit artikel gaat het over Enterprise Mobility Management (EMM), wat het is, wanneer je dit moet implementeren en hoe je ermee aan de slag gaat.

Wat is Enterprise Mobility Management?

Enterprise Mobility Management (EMM) is het proces van het beheren van de mobiele toestellen (mobiliteit) die werknemers voor werkdoeleinden gebruiken. Door dit te beheren kunnen bedrijven de kosten verlagen en de veiligheid verhogen. Dit kan met EMM! Daarvoor is het belangrijk de nodige stappen te zetten om de juiste software te kiezen en met een strategie aan de slag te gaan. EMM kan je bedrijf op de lange termijn tijd en geld besparen.

LGE dsc7571 bedrijfsreportage HR 14

Wanneer moet een bedrijf Enterprise Mobility Management (EMM) implementeren?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de behoeften van het bedrijf en wat de doelstellingen zijn. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die bedrijven kunnen helpen deze beslissing te nemen.

1. Zodra werknemers mobiele toestellen regelmatig voor werkdoeleinden gaan gebruiken, is het tijd om EMM te implementeren.

2. Wanneer het bedrijf de kosten in verband met mobiliteit wil drukken. Het implementeren van EMM kan bedrijven helpen geld te besparen door het beheer van toestellen effici├źnter te maken.

3. Wanneer beveiliging een grote zorg is. Gebruik van verschillende devices brengen risico’s met zich mee die zorgvuldig beheerd moeten worden. EMM kan helpen deze risico’s te beperken en gegevens veilig te houden.

Hoe je aan de slag kunt met een enterprise mobility management strategie

Als een bedrijf eenmaal besloten heeft om enterprise mobility management (EMM) in te voeren, is de volgende stap om de strategie te gaan plannen. Hier zijn vijf tips om aan de slag te gaan:

  1. Bepaal de doelen van de EMM strategie. Wat zijn de specifieke doelstellingen die de onderneming met EMM hoopt te bereiken?
  2. Beoordeel de huidige staat van mobiliteit in het bedrijf. Welke toestellen worden er momenteel gebruikt en welke apps worden er opgevraagd?
  3. Evalueer de behoeften van het bedrijf. Welke functies moet de EMM oplossing ondersteunen?
  4. Kies een softwareleverancier. Er zijn veel verschillende software-opties voor het beheer van mobiele devices op de markt,dus is het belangrijk er een te vinden die aan de behoeften van de onderneming voldoet.
  5. Implementeer de software en werk met de medewerkers zodat ze vertrouwd raken met de nieuwe oplossing.

Enterprise Mobility + Security van Microsoft

Microsoft heeft prachtige oplossingen voor Enterprise Mobility en Security. Lagarde Groep is al jarenlang partner van Microsoft en informeert u graag over de mogelijkheden van uw organisatie.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.