In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Browser

Disaster Recovery

Het is het ergste gevoel om te beseffen dat de gegevens van uw bedrijf verloren zijn gegaan. De gedachte dat je alles weer vanaf nul moet opbouwen is onvoorstelbaar en vaak beangstigend, maar het gebeurt wel.

Disaster recovery zorgt ervoor dat u niet opnieuw hoeft te beginnen en dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt, zodat u inkomsten kunt blijven genereren voor uw bedrijf.

In dit artikel zullen we het hebben over de definitie van disaster recovery, wat het doet voor uw bedrijf, hoe het werkt, en verschillende soorten rampen die een storing in DR-systemen kunnen veroorzaken!

Wat is Disaster Recovery?

Disaster Recovery is een geheel van beleidslijnen en procedures die erop gericht zijn bedrijfsstoringen na ongeplande gebeurtenissen tot een minimum te beperken. Het beoogt de tijd tussen een gebeurtenis en volledige hervatting van de dienstverlening te verkorten, en kan een willekeurig aantal systemen of diensten omvatten, afhankelijk van de behoeften van je organisatie.

Bijvoorbeeld: systeem back-ups, netwerk redundantie, gegevens replicatie/synchronisatie, sleutelpersoneel opleiden in rampenplannen – dit zijn allemaal voorbeelden van Disaster Recovery strategie├źn voor verschillende soorten organisaties met verschillende graden van kriticiteit.

Disaster Recovery bestrijkt een breed scala van situaties, dus er zijn geen harde en snelle regels over wat er in elk geval precies moet gebeuren – in plaats daarvan gaat het erom je eigen systemen, risico’s en eisen te begrijpen voor je stappen zet naar een effectieve planning voor Disaster Recovery.

Waar kan Disaster Recovery voor worden gebruikt?

Disaster Recovery wordt voor veel verschillende dingen gebruikt. Een van de belangrijkste redenen dat mensen disaster recovery software gebruiken, om verloren gegevens terug te halen na een crash of complete systeemstoring.

Gegevensverlies kan veroorzaakt worden door een willekeurig aantal problemen, waaronder gebruikersfouten en kwaadaardige aanvallen op de bestanden van je computer.

Wanneer een computer crasht, zijn de gegevens die op je harde schijf staan vaak beschadigd en soms helemaal niet meer te herstellen. Het gebruik van disaster recovery software kan in deze situatie heel nuttig zijn, want je hebt dan een kopie van al je belangrijke bestanden, zodat ze na een systeemstoring of crash hersteld kunnen worden.

Een andere reden waarom bedrijven disaster recovery software gebruiken is om zich voor te bereiden op onverwachte rampen die mogelijk tot stilstand en andere problemen binnen hun bedrijf kunnen leiden.

Back-up systeem

In sommige gevallen moeten bedrijven werknemers volledig evacueren en tijdelijk de winkel sluiten tot ze kunnen herstellen van de ramp die zich heeft voorgedaan. Dit is waar een back-up systeem heel nuttig is voor bedrijven, want het stelt al je werknemers in staat verder te werken aan gegevens die off-site zijn opgeslagen terwijl je op je eigen locatie herstelt van een ramp.

Naarmate de technologie voortschrijdt, gebruiken steeds meer mensen computers zowel persoonlijk als beroepsmatig, voor werk of plezier. Daarom is het heel belangrijk geworden voor personen die digitale toestellen gebruiken, om ervoor te zorgen dat ze back-ups bewaren van hun belangrijke gegevens en bestanden.

Dit geldt vooral voor mensen die van hun computer afhankelijk zijn om een bedrijf te runnen, zoals thuiswerkers, freelancers of consultants . Ben je een van dit soort personen, dan kan een up-to-date back-up systeem heel nuttig zijn omdat het je gemoedsrust geeft in de wetenschap dat van al je digitale bezittingen een back-up wordt gemaakt zodat ze snel hersteld kunnen worden als er iets mee gebeurt.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.