In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Bring your own device

Device

We gebruiken elke dag devices. Van de wekker op uw nachtkastje tot de computer die u op dit moment gebruikt, we ontkomen er niet aan! Maar wat is een device?

werkplekbeheer overal werken

Een device is een instrument of machine die een activiteit vergemakkelijkt, zoals onderzoek, opname en gegevensmanipulatie. Devices worden voor veel dingen gebruikt, waaronder het beheren van financiën en het bijhouden van de inventaris.

Overal in de wereld wordt de toepassing van verschillende devices gebruikt. Zo ook in de IT-branche!

In deze blogpost vertellen wij u graag meer over welke devices er allemaal zijn en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een device?

Dit is een vraag die ontelbare keren gesteld is door iedereen die er ooit een gebruikt heeft, maar wat kun je er precies mee doen? Een toestel is alles wat ons in staat stelt tot interactie. De populairste apparaten zijn natuurlijk computers en smartphones; maar er zijn nog veel meer apparaten, zoals GPS toestellen, polshorloges enz. die ons allemaal op de een of andere manier in staat stellen tot interactie.

E learning ICT

Wat voor soort devices zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende apparaten op de markt. Ze variëren van laptops, tablets en smartphones tot horloges, smartwatches en Google Glasses. Elk apparaat heeft zijn eigen unieke eigenschappen die het heel nuttig maken voor specifieke toepassingen.

Een smartphone is bijvoorbeeld geweldig voor dagelijks gebruik vanwege alle beschikbare apps die je helpen georganiseerd te blijven of je te vermaken. Terwijl een computer ook gebruikt kan worden voor werk gerelateerde projecten of vermaak, maar dan met meer geavanceerde functies zoals spelmogelijkheden.

De meeste mobiele telefoons hebben dit niet, omdat ze meestal geen high-end grafische kaarten ondersteunen. Een laptop is goed voor wetenschappers of ingenieurs omdat ze meer RAM hebben en grotere hoeveelheden gegevens kunnen verwerken. Laptops zijn heel anders dan tablets, hoewel ze beide dezelfde basiskenmerken hebben, zoals aanraakschermen, web-brows mogelijkheden, enz.

Wat ze onderscheidt is dat laptops meestal met grotere toetsenborden komen, die het typen gemakkelijker maken dan op mobiele toestellen; sommige tablet modellen bieden voor dit doel echter ook fysieke toetsenborden als accessoire.

Tablets zijn beter geschikt voor het doorbladeren van websites, het lezen van nieuws feeds of het spelen van spelletjes, omdat hun kleinere schermformaat het gebruik van volledige programma’s wat omslachtig maakt in vergelijking met laptop computers.

Fotoshoot 2023 056

Wat zijn de voor- en nadelen bij het gebruik van een device?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een toestel. Ten eerste kunnen ze vrijwel overal gebruikt worden waar een internetverbinding is. Ten tweede is het proces om er informatie op in te voeren sterk vereenvoudigd, wat betekent dat gebruikers niet zoveel tijd of moeite hoeven te nemen bij het uitvoeren van taken.

Er zijn echter ook veel nadelen aan het gebruik van toestellen – zo kunnen mensen er bijvoorbeeld afhankelijk van worden, waardoor ze steeds minder actief worden en minder sociaal met anderen die niet bij hun online activiteiten betrokken zijn.

Gebruikers moeten ook steeds toegang hebben tot elektriciteit, wat betekent dat als die niet beschikbaar is, ze hun toestel ook niet kunnen gebruiken, wat problemen oplevert bij het voltooien van bepaalde taken, zoals opdrachten voor universiteitsstudenten! Dit betekent dat je deze hulpmiddelen alleen moet gebruiken wanneer dat nodig is, zodat je niet afhankelijk van hen worden.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.