In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Big Data

Datacenter

Wat is een datacenter? Datacenters zijn faciliteiten waarin computerservers en andere apparatuur zijn ondergebracht. Ze staan ook bekend als server farms, server rooms, of gewoon “de cloud”. Moderne datacenters kunnen immense ondernemingen zijn met veel faciliteiten verspreid over de hele wereld.

Een van hun belangrijkste kenmerken is redundantie: ze hebben noodgeneratoren voor het geval de stroom uitvalt, redundante internetverbindingen om natuurrampen zoals orkanen en aardbevingen het hoofd te kunnen bieden, en gekanaliseerde airconditioningsystemen waardoor ze kunnen blijven werken, zelfs als een deel van het gebouw in brand vliegt.

In deze blogpost vertellen wij u graag meer over wat precies een datacenter is en wat de mogelijkheden ervan zijn!

Wat is een datacenter?

Een datacentrum is een gebouw waarin computerservers en andere apparatuur ondergebracht zijn. Het is meestal erg groot, met meerdere verdiepingen, om plaats te bieden aan alle machines die nodig zijn voor de werking. Er kan ook een ruimte zijn die alleen bestemd is voor de koeling van deze elektronische apparaten, om te voorkomen dat ze oververhit raken of in brand vliegen.

Een doorsnee bedrijf zal een eigen datacentrum hebben waar het informatie over zijn bedrijfsvoering kan opslaan, zoals boekhoudkundige gegevens en klantendatabases. Andere mensen die geen bedrijf runnen gebruiken misschien helemaal geen datacentrum – in plaats daarvan is de kans groter dat je persoonlijke computers op je bureau vindt staan!

Veel organisaties hebben een groot datacentrum voor eigen gebruik. Zo heeft de NASA verschillende datacentra verspreid over de VS en in andere landen over de hele wereld.

Ze zijn vaak zo ontworpen dat ze zeer veilig zijn immers, als hackers toegang konden krijgen tot informatie binnen deze gebouwen zouden ze mogelijk enorme bedragen kunnen stelen of problemen veroorzaken met nationale beveiliging, dus dit is een belangrijk punt van zorg.

Wat zijn de mogelijkheden van een datacenter?

Een datacentrum kan gebruikt worden om grote hoeveelheden informatie op te slaan voor het geval je bedrijf groeit. Omdat het gebruik van een datacentrum toeneemt, gebruiken bedrijven er een om hun belangrijke bestanden en documenten in op te slaan. Dit zodat ze niet verloren gaan of gestolen worden als er een noodgeval is.

De mogelijkheden van het gebruik van een datacentrum blijven elke dag groeien! Naarmate nieuwe technologie├źn uitkomen zien we hoe mensen ze beter gebruiken dan ooit tevoren! Hoewel nog niet veel huizen zich tot het gebruik van deze mogelijkheden hebben gewend, weten we dat spoedig iedereen in staat zal zijn om geniet van de grote voordelen die ze opleveren!

Een datacentrum kan ook gebruikt worden om je bedrijf een concurrentievoordeel te geven in de rest van de wereld. Naarmate het gebruik van datacentra toeneemt, is het voor organisaties belangrijk te weten dat ze hun concurrentie een stap voor zijn door een betere toegang tot al hun bestanden en documenten

En het belangrijkste is dat deze gebouwen veiliger zijn dan het opslaan van je informatie op een ander elektronisch toestel. Terwijl servers gehackt kunnen worden, zijn datacenters niet kwetsbaar voor dezelfde mate van gevaar. We kunnen concluderen dat datacenters in populariteit toenemen en dat zullen blijven doen. Omdat ze meer voordelen bieden dan ooit tevoren, geven veel bedrijven er de voorkeur aan ze te gebruiken boven elke andere opslagmogelijkheid!

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.