Cybersecurity

Cybersecurity

De term “cybersecurity” wordt in de IT-sector veel gebruikt, maar wat houdt het precies in? Waarom is het belangrijk? En wat is de toekomst hiervan? In dit artikel duiken we in de wereld van cybersecurity.

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity is de bescherming van computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen malware of ransomware aanvallen.

De term bestrijkt een breed scala aan disciplines, van cryptografie en computerbeveiligingstechniek tot risicobeheer en overheidsbeleid.

Een cyberaanval kan zeer uiteenlopende gevolgen hebben, van het stelen van gegevens tot het besmetten van computers met malware.

In de komende jaren, naarmate de technologie geavanceerder wordt en in het moderne leven wordt gebruikt, zal het steeds belangrijker zijn om cybersecurity van uw organisatie op orde te hebben.

Belang van cybersecurity

Als u geld en gegevens in een computer opslaat, en iemand hackt die computer, gaat het niet alleen om het geld. Persoonlijke informatie en identiteit kunnen ook worden gestolen.

In sommige gevallen kan het leiden tot een grote identiteitsfraude of iets ernstigers, zoals een digitale aanval op de IT-infrastructuur van het land.

Er zijn veel manieren waarop uw apparaat door hackers kan worden gecompromitteerd: Trojan horse en malware stellen een aanvaller in staat om op afstand de controle over de computer of mobiele telefoon over te nemen, waardoor ze toegang krijgen tot al uw gegevens.

Dit omvat veelal persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, creditcardgegevens en bankrekeninginformatie en ook alle foto’s, video’s en documenten die op het apparaat zijn opgeslagen.

Toekomst van cybersecurity

Het is moeilijk te zeggen wat de toekomst in petto heeft.

Hoewel steeds meer mensen zich bewust worden van digitale veiligheidsrisico’s, kwetsbaarheden en oplossingen, komt er elk jaar meer bedrijfsgerelateerde cybercriminaliteit bij.

De manier waarop we technologie gebruiken, zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen – en dat kan al onze informatie minder veilig maken.

Het is belangrijk om niet te vertrouwen op één vorm van bescherming als het op cybersecurity aankomt. Je hebt een goede firewall, antivirusprogramma, wachtwoordmanager en multifactor authenticatie nodig.

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop cyberbeveiliging in de toekomst waarschijnlijk zal veranderen – en het is voor iedereen belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat hun bedrijf (en persoonlijke gegevens) veilig blijven.

Ontvang 15 tips tegen datalek

Vul hieronder uw gegevens en ontvang 15 tips om datalekken te voorkomen in uw mailbox

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw gegevens zijn veilig

Datalek voorkomen?

Wilt u 15 tips hoe u effectief datalekken in uw organisatie voorkomt?