In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Phishing

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit wordt een steeds vaker voorkomend misdrijf, en het aantal mensen dat er het slachtoffer van wordt, stijgt elk jaar.

Wat is cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is een term die wordt gebruikt om criminaliteit te beschrijven waarbij een computersysteem, zoals een pc of tablet, wordt aangevallen of misbruikt voor criminele activiteiten.

De term “cybercriminaliteit” kan ook verwijzen naar het gebruik van technologie op een ongeoorloofde manier, zoals het hacken van websites en het gebruik ervan zonder toestemming. Cybercriminaliteit wordt steeds vaker gepleegd en in de toekomst zal dat alleen maar nog meer worden.

Cybercriminaliteit treft iedereen, van mensen bij wie hun e-mail gehackt word en hun persoonlijke informatie gestolen zijn, tot bedrijven waarbij gevoelige gegevens gestolen zijn.

Cybercriminelen worden elke dag geraffineerder met nieuwe manieren om systemen aan te vallen. Cybercriminelen komen uit alle lagen van de bevolking en variëren van professionele hackers tot verveelde tieners die op zoek zijn naar een grapje.

Vormen van Cybercriminaliteit

Er zijn veel verschillende soorten cybercriminaliteit. De volgende zijn de meest voorkomende soorten. Er zijn er echter nog veel meer te noemen.

Hoe kun je cybercriminaliteit voorkomen?

Er zijn veel verschillende manieren om cybercriminaliteit te voorkomen. Cybercriminelen maken vaak gebruik van social engineering-tactieken zoals phishing en malware. Het is belangrijk om uw computer te beschermen tegen potentiële bedreigingen door een goed antivirussoftware te gebruiken. Daarnaast moet u het systeem ook up-to-date houden met beveiligingsupdates.

Cybercriminelen maken ook gebruik van meer geavanceerde tactieken, zoals ransomware, die alleen kan worden voorkomen door een back-up van uw apparaat te maken. Cybercriminaliteit komt elk jaar vaker voor, dus het is belangrijk om uw gegevens te beschermen tegen phishing aanvallen of andere virussen die tot cybercriminaliteit kunnen leiden.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.