In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

365 Protect

Credentials

Heb je je ooit afgevraagd wat credentials zijn en waar ze vandaan komen? Credentials kunnen worden afgegeven door een derde partij die hiertoe bevoegd is.

Een credential is een document dat een kwalificatie, bekwaamheid of bevoegdheid beschrijft, afgegeven aan een persoon door een derde partij met bevoegdheid.

In dit artikel vertellen wij u graag meer over wat credentials precies zijn en hoe je ze kan toepassen voor eigen gebruik!

Wat zijn credentials?

De definitie van een credential is iets dat dient als bewijs of bewijs. In de arbeidscontext zijn credentials documenten van een onderwijsinstelling die de voltooiing van studies en de behaalde cijfers van gevolgde cursussen bevestigen.

Ze kunnen ook andere soorten getuigschriften omvatten, zoals handelsvergunningen en beroepskwalificaties.

Credentials laten zien wat je kunt en dat je voldoet aan de eisen van een baan. Dus, als je een baan zoekt, zorg dan dat je je enige vorm van credentials bij de hand hebt.

In veel landen is het bij het solliciteren verplicht – bij wet of anderszins – om documenten bij te voegen die je opleiding en werkervaring bewijzen.

Credentials kunnen op veel verschillende manieren gebruikt worden, afhankelijk van de context.

Bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot een dienstverlener of voor authenticatiedoeleinden. Credentials zijn vaak nodig als je online je identiteit moet bewijzen – of het nu is tijdens het aanmeldingsproces of gewoon inloggen op een website na urenlang niet gebruikt te zijn.

Je zou kunnen zeggen dat voor referenties alleen iets nodig is dat je kent (zoals een wachtwoord), maar er zijn ook andere soorten, zoals referenties op basis van biometrie, die gebruik maken van unieke fysieke kenmerken zoals vingerafdrukken enz., smart cards- zeer kleine microprocessorkaartjes die informatie over de gebruiker bevatten, en ook toestellen met specifieke identificatiekenmerken die de gebruiker uniek identificeren temidden van miljoenen anderen, b.v. een SIM kaart voor mobiele telefoons met NFC mogelijkheden erin ingebouwd.

Wat is de toepassing van credentials?

Credentials worden gebruikt voor authenticatie en autorisatie. De waarde van de geloofsbrieven kan een gebruikersnaam, wachtwoord, of andere informatie zijn die je als gebruiker aan een applicatie of systeem identificeert.

Credentials zijn ook nodig bij het aanroepen van API’s naar diensten op afstand omdat ze helpen verzoeken te authenticeren zodat toepassingen weten wie ze aanroept.

Heb je bijvoorbeeld een app op je telefoon die toegang nodig heeft tot bestanden die in Google Drive zijn opgeslagen, dan moet hij referenties geven die hem identificeren als geautoriseerd tot deze dienst, anders werkt hij niet goed.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.

Het gebruik van API’s vereist het rondzenden van deze waarden tussen systemen, wat problemen kan opleveren met veiligheidsproblemen zoals credential stuffing aanvallen waarbij slechte actoren veel verschillende credential paren (een gebruikersnaam en wachtwoord) uitproberen tot ze er een vinden die werkt waardoor ze ongeoorloofde toegang krijgen tot een systeem.

Hoe meer onze systemen gebruik maken van credentials, hoe groter het risico dat aanvallers er toegang toe krijgen en mogelijk problemen veroorzaken met beveiligingsinbreuken of andere schade.

Hoe meer onze systemen credentials gebruiken, hoe groter het risico dat aanvallers er toegang toe krijgen en mogelijk problemen veroorzaken met beveiligingsinbreuken of andere schade.

Het is belangrijk dat we goed opletten hoe we deze waarden opslaan en delen, zodat ze niet in kwaadaardige handen vallen.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.