In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Ransomware

Configuratie

Configuratie is een belangrijk aspect van computerwetenschap en programmeren dat ontwikkelaars in staat stelt de software die zij maken aan te passen.

Het is een manier om ervoor te zorgen dat de software voor uw bedrijf doet wat u nodig hebt, zonder dat u zelf wijzigingen hoeft aan te brengen.

Wanneer u door het proces van het configureren van iets zoals uw website gaat, zijn er vele manieren dat dit kan worden gebruikt om te helpen verbeteren hoe uw website functioneert, alsmede het verhogen van verkoop en conversie tarieven.

In dit artikel vertellen wij u graag meer over wat configuratie precies inhoudt en de mogelijkheden ervan!

Wat houdt configuratie nou precies in?

Wel, het is een heleboel dingen. Het kan het proces zijn van het configureren of aanpassen van iets om het goed en efficiënt voor je te laten werken.

In de techniek betekent configuratie het instellen van een elektronisch apparaat om het te laten samenwerken met je computer besturingssysteem.

In een meer algemene zin betekent configuratie het instellen van dingen op de manier waarop je wilt dat ze werken.

Het configureren van je computer is een voorbeeld van iets dat met de hand gedaan kan worden of met hulpmiddelen als installers en updaters.

Maar voor het configureren van software is meestal op zijn minst enige codering nodig, omdat opties met programmeertaal-identifiers (bijvoorbeeld constanten) worden aangegeven.

Het woord “configuratie” heeft ook andere betekenissen: het gaat er altijd om iets voor bepaalde doeleinden aan te passen aan hoe het voor jou het beste zou moeten werken.

Daarom zullen we de term “modificeren” gebruiken als we het hebben over veranderingen aanbrengen in code/scripts, terwijl we werken aan configuraties die aanpassingen buiten de scripts vereisen.

Het instellen van een configuratie.

Wat zijn de mogelijkheden van configuratie?

Configuratie is een krachtig hulpmiddel. Het kan gebruikt worden om veel verschillende dingen te maken, zoals: websites en servers; ontwikkelgereedschappen; toepassingen op smartphones en tablets, enzovoort.

De mogelijkheden van configuratie zijn eindeloos! Configuratie wordt zelfs door de NASA gebruikt voor hun ruimtetuigen.

Ze hebben astronauten die ze vanaf de Aarde besturen met iPads, maar dat zal spoedig veranderen omdat ze de voordelen inzien van zelfconfigurerende systemen die niet voortdurend menselijk toezicht nodig hebben zoals de voorganger doet.

De volgende stap zou heel goed volautomatische ruimtevluchten kunnen zijn zonder mensen aan boord, want deze systemen zouden precies weten waar ze heen gaan, en hoe er te komen.

Een ander voordeel van het gebruik van configuratie is dat je niet van tevoren hoeft te weten wat je wilt, want het kan gemakkelijk veranderd worden.

Het maakt gemakkelijk en goedkoop prototyping mogelijk, waardoor je ideeën kunnen evolueren tot ze iets waardevols worden.

Dit vermindert het projectrisico omdat er niet meer zoiets is als een mislukt prototype; het wordt alleen maar deel van een ander werkend systeem.

Configuratie is een verbetering ten opzichte van alle andere soorten systemen omdat elk onderdeel zijn eigen intelligentie heeft en precies weet hoe het met anderen moet communiceren, zonder dat menselijke inbreng nodig is!

Je zou kunnen zeggen: “het laat de mens erbuiten”.

Dat maakt deze technologie uiterst krachtig en veelzijdig vergeleken met dingen als programmeertalen, waar we nog een lange weg te gaan hebben om echt flexibele machines te maken (maar we komen er wel).

Configuratie maakt het mogelijk om een willekeurig aantal systemen samen te laten werken, en toch volledig autonoom te blijven.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.