In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Access point

Cloudmigratie

Er zijn vele redenen waarom je je gegevens van de ene server of locatie naar de andere zou willen migreren.

Bijvoorbeeld, als je een krachtiger systeem nodig hebt voor een groeiend bedrijf, of misschien is er een onderbreking in de stroomvoorziening en kan het dagen duren voor het weer online komt.

Wat de reden ook is, cloudmigratie is een proces dat je kan helpen dit te doen zonder enige downtime.

Dit artikel gaat over wat cloudmigratie is, waarom dit belangrijk is en hoe jij het kunt inzetten

Wat is cloudmigratie?

Cloudmigratie is het proces van het overbrengen van gegevens of toepassingen van de ene computeromgeving naar de andere.

De term slaat meestal op de migratie van gegevens of toepassingen naar een publieke cloud, maar het kan ook slaan op de overdracht van gegevens of toepassingen tussen twee private clouds, of van een private cloud naar een publieke cloud.

Migratie naar de cloud is belangrijk omdat het bedrijven in staat stelt te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud. Ook kunnen ze zo downtime vermijden door hun gegevens of toepassingen over een bepaalde periode over te brengen, in plaats van alles tegelijk.

Glasvezel bedrijf

Waarom het belangrijk is

Migratie naar de cloud is belangrijk omdat het je bedrijf kan helpen geld te besparen en de efficiëntie te verhogen. Door naar de cloud over te stappen kun je je ontdoen van de noodzaak van in-huis servers en je IT kosten verlagen.

Je kunt ook ruimte vrijmaken in je kantoor, omdat je je gegevens in de cloud kunt opslaan. Bovendien kan cloud migratie je helpen je rampherstelplan te verbeteren, evenals je vermogen om je bedrijf op te schalen.

Hoe werkt cloudmigratie?

De eerste stap naar cloud migratie is doelen stellen. Je kunt bijvoorbeeld kantoorruimte willen vrijmaken of je bedrijf weg willen van het verouderde systeem dat je ontgroeid bent.

Daarna moet je de implementatie plannen door een tijdschema te maken en te bepalen welke taken moeten worden voltooid voor je verder gaat. Hierna kun je beginnen met de eigenlijke migratie door tijdelijke servers op te zetten.

Je moet ook rekening houden met eventuele onderbrekingen, en daarom is het belangrijk je systeem eerst te testen.

Hoe je cloudmigratie kunt gebruiken

Er zijn een paar manieren om naar de cloud te migreren:

  1. Handmatige migratie: Hierbij verplaats je je bestanden en applicaties handmatig, één voor één. Deze optie kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn, maar geeft je meer controle over het proces.
  2. Geautomatiseerde migratie: Deze optie gebruikt software om het migratieproces te automatiseren. Het is sneller en eenvoudiger dan handmatige migratie, maar je verliest wel wat controle over het proces.
  3. Migratie van cloud naar cloud: Deze optie stelt je in staat om je bestanden en toepassingen van de ene naar de andere cloud te verhuizen. Je kunt bijvoorbeeld een paar toepassingen of delen van je infrastructuur van AWS naar Azure willen verplaatsen.

Conclusie

Migreren naar de cloud is een proces dat je kan helpen je gegevens of toepassingen zonder downtime van de ene server of locatie naar de andere te verplaatsen.

Het is belangrijk omdat het bedrijven in staat stelt te profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud, en ook downtime te vermijden door hun gegevens in de loop van de tijd over te brengen in plaats van in één keer.

Lagarde Groep kan je helpen naar de cloud te migreren zonder enige downtime. We hebben jarenlange ervaring met cloudmigratie en kunnen helpen het proces voor jou zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Met onze hulp kun je van in-huis servers af en je IT kosten verminderen. Je kunt ook ruimte in je kantoor vrijmaken en je calamiteitenplan verbeteren. Plus, we kunnen je helpen je bedrijf gemakkelijk op te schalen.

Neem vandaag nog contact met ons op en kom meer te weten over onze cloudmigratie diensten!

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.