Een browser is een stukje software waarmee je op het internet kunt. Het is ook een van de beste manieren om snel en efficiënt informatie te verkrijgen, gratis! U kunt er mee zoeken, winkelen of zelfs video’s bekijken zonder enige afleiding.
Het mooie van browsers is dat ze beschikbaar zijn op bijna elke computer die er bestaat (en mobiele apparaten), waardoor ze zeer toegankelijk zijn. Zolang u geen verouderde versie hebt, zal browsen gemakkelijk en leuk zijn!
Hoe werkt een Browser precies en wat doet het?
Een browser is software die werkt als een programma, ontworpen om veel van de dingen te doen die een computer kan. Het wordt gebruikt om te surfen op het internet en alle informatie die het bevat. Het biedt ook een interface waarmee gebruikers kunnen communiceren met sites, waaronder sociale netwerksites en tekst-gebaseerde bulletin boards.
Browsers bieden een aantal verschillende voordelen. Het eerste is privacy tegen virussen en malware van andere programma’s op je computer. Een ander is privacy tegen alles waarvan je niet zou willen dat anderen het weten over je surfactiviteiten; zoals welke websites je bezocht hebt of wat je online gekocht hebt of als je toegang kreeg tot bankgegevens of iets anders gevoeligs de privé-browsing modus maakt dit mogelijk.
Er zijn ook andere voordelen zoals hogere laadsnelheden, meer nauwkeurige zoekopdrachten, betere mogelijkheden om inhoud weer te geven en de mogelijkheid om gemakkelijk tussen apparaten te wisselen.
Browsers zijn ook gratis toepassingen die zowel op computers als op mobiele telefoons werken. Ze kunnen van websites worden gedownload of online worden opgeroepen, wat betekent dat je er geen moeite voor hoeft te doen om ze aan de praat te krijgen!
Welke webbrowsers zijn er en welke past het beste bij mij?
Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen. Verschillende browsers hebben verschillende mogelijkheden en daarom hangt het van wat je met de browser wilt doen af welke het beste bij je doel past.
De meest bekende webbrowsers zijn Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en Safari. Ze kunnen allemaal zowel op Windows gebaseerde systemen als op Macs of Linux computers gebruikt worden, dus ze bieden allemaal cross-platform beschikbaarheid van desktops of laptops tot smartphones en tablets.
Google Chrome
In het algemeen is Chrome het snelst omdat het dankzij zijn geavanceerde technologie minder geheugen gebruikt maar ook meer batterijvermogen verbruikt in vergelijking met andere grote spelers als IE Microsoft Edge , Opera . Gebruikers die hun systeem eerder af en toe gebruiken kunnen merken dat de snelheid de waargenomen prestaties dan de bruikbaarheid vermindert door veel bronnen op te gebruiken, vooral als er geenkracht over in de batterij.
Mozilla Firefox
Dit is waar Firefox in de plaats komt met zijn nieuwe op Quantum gebaseerde browser . Hij gebruikt 30 procent minder geheugen dan Chrome en is in feite nog sneller geworden bij het laden van webpagina’s. Daardoor kun je langer browsen zonder dat je laptop leegloopt of te veel opwarmt als je de computer gebruikt voor meer veeleisende taken zoals online films kijken , enz. Bovendien biedt Mozilla een uitgebreide set ontwikkelaarshulpmiddelen om de productiviteit bij het bouwen van websites of toepassingen te verhogen.
Veel mensen zijn het er niet over eens welke hun favoriete browser is omdat er veel verschillen tussen de browsers zijn – maar alle browsers hebben ook iets dat extensies heet!
Met extensies kunnen ontwikkelaars bestaande functies uitbreiden door er nieuwe aan toe te voegen, gebaseerd op hun eigen ideeën. Dat kunnen extra functies zijn of functies die aan de browser toegevoegd kunnen worden, of ze kunnen zelfs de werking ervan volledig veranderen – net als NoScript dat standaard alle scripts op pagina’s uitschakelt.
Er zijn veel meer browsers dan die hier genoemd worden, maar deze vier zijn op dit moment waarschijnlijk de populairste. De beste manier om uit te vinden welke bij je past is ze zelf uit te proberen en te zien wat goed voelt!