In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Big Data

Big data

Big Data is een steeds belangrijker deel van de wereld geworden, aangezien steeds meer industrieën het gebruiken om hun bedrijf te runnen. Ontdek in deze blogpost wat Big Data precies is en waarvoor het wordt gebruikt.

Wat is Big Data?

Big data is een term die wordt gebruikt om de enorme hoeveelheid informatie te beschrijven die elke dag wordt geproduceerd via sociale media, transacties, telefoongesprekken en alle andere elektronische middelen.

De term verwijst niet alleen naar de hoeveelheid informatie, maar ook naar de snelheid waarmee deze wordt gegenereerd en verouderd.

Traditionele databanken en softwaresystemen zijn ontoereikend om grote gegevens te bevatten. Big data zijn een belangrijk instrument voor bedrijven. Het helpt hen betere beslissingen te nemen en kan hen helpen een voorsprong te nemen op andere bedrijven.

Big data is er in vele vormen, waaronder tekst, video en afbeeldingen. Het gebruik ervan vereisen nieuwe analytische tools die in staat zijn grote volumes van ongelijksoortige informatie snel te verwerken om er betekenis aan te ontlenen.

Met Big Data Analytics/Management Tools kunnen we deze enorme hoeveelheid ruwe vorm verwerken tot bruikbare informatie die bedrijven of organisaties vervolgens kunnen gebruiken bij het nemen van beslissingen over processen of operaties binnen hun eigen organisatie of industrie.

De gebruiksmogelijkheden zijn bijna onbeperkt!

Via telefoongesprekken wordt een enorme hoeveelheid informatie geproduceerd

Wat kun je met Big Data?

Big data bestaan al een tijdje – je hebt het waarschijnlijk in je leven gemerkt toen Google zoekopdrachten begon voor te stellen op basis van de zoekgeschiedenis van andere mensen of Netflix andere programma’s voorstelde die je misschien leuk zou vinden na het bekijken van één programma!

Big Data Analytics maakt gebruik van statistische technieken, zoals voorspellende analyses, om Big Data te analyseren op bruikbare informatie.

Wat zijn enkele voorbeelden van hoe bedrijven Big Data Analytics gebruiken? Er zijn veel verschillende manieren waarop bedrijven tegenwoordig gebruik maken van deze tools.

  • Gerichte e-mailmarketingcampagnes
  • Betere klantenservice door meer gerichte product aanbevelingen
  • Het voorspellen van epidemieën en analyseren van gezondheidspatronen
  • Deze data word door de Amerikaanse regering gebruikt om terreur te bestrijden

Zoals in de voorbeelden te zien is, is Big Data toepasbaar in zoal alle sectoren. Het is alleen van belang dat de grote informatie stroom op de juiste manier verwerkt wordt en ingezet.

Wat is het gevaar van Big Data?

Big data is overal en het is erg verleidelijk om te gebruiken voor uw business. Big data analytics kan een krachtig hulpmiddel zijn, maar je moet weten wat de gevaren zijn voordat je het gebruikt.

Eerste gevaar: Big Data Analytics is niet altijd juist. Grote datasets bevatten veel informatie, dus we hebben een aantal tools of algoritmen nodig, zoals machine learning of deep learning, om waardevolle inzichten uit die hoeveelheid informatie te halen. Die tools hebben echter ook hun eigen beperkingen, wat betekent dat ze soms verkeerde resultaten kunnen voorspellen, zelfs als er echte waarde achter schuilgaat.

Tweede gevaar: Privacy kwesties. Consumenten zullen grote bedrijven niet altijd vertrouwen bij de afname van persoonlijke gegevens.

Derde gevaar: Het is niet eenvoudig. Het kan zelfs heel ingewikkeld zijn, dus zelfs als u goede tools voor de analyse gebruikt, zal er altijd enige dubbelzinnigheid in dat proces zijn. Dit kan ertoe leiden dat u verkeerde resultaten krijgt of echte waardevolle inzichten over uw zakelijke leads mist.

Vierde gevaar: De analyse heeft menselijke tussenkomst nodig. Menselijke interpretatie speelt een essentiële rol bij het analyseren van deze data, maar soms zijn mensen gewoon te druk met andere dingen. Hierdoor blijven bedrijven fouten maken, omdat ze geen tijd hebben om hun eigen werk te controleren.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.