In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Microsoft Teams bellen

Applicatie

In deze blogpost bespreken we wat een applicatie precies is en wat je er allemaal mee kunt doen. We behandelen een paar van de populairste soorten applicaties en hoe je kunt beslissen welke voor jou de juiste is. Al deze apps dienen verschillende doelen en het is belangrijk dat je weet wat ze allemaal doen, zodat je de juiste voor jouw doeleinden kan vinden.

Wat is een applicatie?

Het woord “applicatie” wordt tegenwoordig veel rondgeslingerd. Het lijkt wel of iedereen er een heeft, maar wat betekent het eigenlijk? Een app is een stukje software dat je op je computer of telefoon gebruikt. Je kunt er veel dingen mee doen, zoals berichten controleren, spelletjes spelen, en nog veel meer.

Maar er zijn ook toepassingen voor serieuzere dingen. Zoals de Microsoft Office Suite waarmee je documenten en presentaties kunt maken om aan collega’s op het werk te geven, zodat ze begrijpen hoe ze hun werk het beste kunnen doen onder nieuwe omstandigheden in dit tijdperk van digitale transformatie.

Misschien heb je een app op je smartphone gedownload waarmee je eten kunt bestellen bij restaurants dicht bij huis zonder ze eerst op te bellen, want je hebt wel wat beters te doen dan wachten. Zo werkt een toepassing, maar er zijn ook vele andere die je kunt downloaden, als je er zeker van wilt zijn dat alles op het werk en thuis soepel verloopt.

Wat zijn de verschillende toepassingen van een applicatie?

Een applicatie kan voor heel veel verschillende dingen gebruikt worden. Een app kan je bijvoorbeeld helpen je weg te vinden in een stad die je vreemd is door de kortste route te voet aan te geven. Het kan alle musea en bezienswaardigheden uit de buurt in kaart brengen, om zo jouw dagactiviteit te bepalen.

Applicatie wordt gebruikt in de vorm van een route

Apps zijn ook nuttig als het gaat om onderzoek naar specifieke onderwerpen, waarin een app informatie kan geven over feiten over bepaalde onderwerpen. Apps kunnen helpen om inzicht te krijgen in wat we het liefste doen en zelfs helpen bij het maken van belangrijke keuzes, zoals het kiezen van ons toekomstig beroep.

Daar houdt het ook niet op; apps verminderen papierwerk omdat ze het invullen van formulieren sneller maken dan ooit tevoren, terwijl ze de productiviteit verhogen omdat mensen vrijwel overal en altijd toegang hebben tot hun bestanden zonder ze te moeten uitprinten.

Toepassingen zijn tegenwoordig uiterst belangrijk in ons leven omdat ze het ons gemakkelijker maken georganiseerd te zijn terwijl ze ons toegang geven tot meer informatie dan ooit tevoren. Daarnaast kan het ook van toepassing zijn op zakelijk gebied. Hier vertellen wij u graag meer over!

Hoe kunnen apps u helpen op zakelijk gebied?

Er zijn veel toepassingen die kunnen helpen bij zakelijk gebruik. Dit komt omdat er zo veel verschillende soorten bedrijven zijn en die moeten de beste toepassing voor hun behoeften hebben. Het kan een app voor taakbeheer zijn, een CRM (Customer Relationship Management) app, een voor het maken van notities, of zelfs iets om je leven thuis gemakkelijker te maken. Wij vertellen u graag meer, over hoe applicaties het werk kan verrijken!

De eerste soort toepassing waar we het over zullen hebben is een taakbeheersysteem dat je helpt georganiseerd te blijven door al je taken op één plaats bij te houden. Enkele voorbeelden zijn ToDoist en Wunderlist die beide op meerdere platforms werken, zoals computer desktops of mobiele toestellen waaronder iPhones en Androids.

De tweede soort toepassing is een CRM systeem dat helpt alles bij te houden wat je bedrijf voor je klanten doet, inclusief verzonden en ontvangen e-mails, interacties op sociale media enz. Enkele voorbeelden zouden zijn Salesforce of Zoho . Deze toepassingen kunnen helpen alle belangrijke klanteninformatie op één plaats te bewaren, zodat als ze iets nodig hebben, hun informatie snel en efficiënt te vinden is.

Een ander voorbeeld zou een app voor het bijhouden van onkosten zijn, zoals Expensify . Hiermee kun je bonnetjes direct vanaf je telefoon invoeren na aankopen die met het werk te maken hebben (als dat is toegestaan) en dan, als je terug op kantoor bent, gewoon naar de website gaan waar wordt opgeteld hoeveel geld er die dag is uitgegeven .

Het laatste type toepassing waar we het over zullen hebben is iets om je leven thuis gemakkelijker te maken. Een voorbeeld hier zou een app als Task Rabbit zijn. Hiermee kun je kleine taken die in je huis of appartement gedaan moeten worden uitbesteden, zodat als je terugkomt van je werk, de boel schoon is en er geen vuile vaat op het aanrecht staat.

Er zijn tegenwoordig veel toepassingen beschikbaar die kunnen helpen bij zakelijk gebruik; het hangt er echter wel van af wat voor soort bedrijf je hebt en verschillende bedrijven kunnen verschillende dingen nodig hebben. Maar boven alles zijn deze toepassingen ontworpen om de efficiëntie en organisatie voor jou te verbeteren.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.