In dit artikel

Andere artikelen in deze categorie

Cybersecurity

Advanced Threat Protection

Wilt u de waardevolle gegevens van uw bedrijf beschermen? Er zijn veel manieren waarop hackers in uw systeem kunnen inbreken en waardevolle informatie kunnen stelen. In deze blogbijdrage vindt u een aantal tips om uw bedrijf veilig te houden. Eén manier is door gebruik te maken van Advanced Threat Protection.

Wat is advanced threat protection?

Advanced Threat Protection (ATP) beschermt inkomende e-mailberichten door een extra beveiligingslaag te gebruiken. Deze IT-beveiligingsoplossing is bedoeld als toevoeging aan de IT infrastructuur bedrijf. Deze beveiligingslaag zweeft als een wolk boven de organisatie. Alle inkomende e-mail berichten worden opgevangen en onderzocht op malware, zero-hour exploits, en gerichte aanvallen.

Zodra malware gedetecteerd is, wordt de e-mail geblokkeerd en direct verwijderd. Daarnaast zal ATP nieuwe e-mailregels aanmaken, om soortgelijke e-mails in de toekomst te detecteren.

Voor wie is advanced threat protection geschikt?

Advanced Threat Protection is vooral nuttig voor middelgrote tot grote ondernemingen, overheden, en technologiebedrijven die een extra beveiligingslaag willen tegen malware, zero hour exploits, gerichte aanvallen op de inbox van werknemers.

Om gebruik te maken van ATP moeten organisaties gebruik maken van een on-premise e-mailserver of cloud-gebaseerde e-mailoplossingen zoals Office 365. Organisaties met meerdere mailservers kunnen overwegen om voor elke server afzonderlijke oplossingen in te zetten of een enkele oplossing te gebruiken die al het mailverkeer beschermt dat door het netwerk van de organisatie stroomt.

Engeneer stelt ATP in

Voordelen

Deze dienst zorgt ervoor dat malware, zero-hour exploits en gerichte aanvallen je netwerk nooit bereiken. Het heeft daarom geen invloed op de prestaties van de e-mailserver.

Advanced Threat Protection biedt een op zichzelf staande oplossing- dus geen installatie, configuratie of updates van software van derden nodig. Bovenop de bescherming maakt ATP ook nieuwe e-mailregels aan voor toekomstige e-mails, zodat je altijd beschermd bent tegen opkomende bedreigingen.

Nadelen

De nadelen zijn dat het alleen e-mail en emails beschermt. Het beschermt niet tegen andere aanvallen zoals ransomware of phishing. Het vereist ook een on-premises server of Office 365.

Wat kost ATP?

Advanced Threat Protection wordt aangeboden op licentie basis. Dat betekent dat er voor iedere gebruiker een aparte licentie met maandelijkse kosten moet worden aangeschaft.

De kosten voor ATP hangen af van het bedrijf en welke type oplossing nodig is. Als een bedrijf zijn on-premise e-mailserver moet beschermen, zijn de kosten anders dan bij cloud-gebaseerde oplossing zoals office 365.

Ben je benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.