In dit artikel

Artikelen in deze categorie

Security

Security

Voor organisaties is ICT-security topprioriteit. ICT-netwerken zijn essentieel voor het bedrijfsleven en de samenleving omdat zij diensten verlenen als communicatie, bankieren en gezondheidszorg.

De ICT-infrastructuur omvat computers, servers, databanken, mobiele apparatuur en internetinfrastructuur. De ICT-sector is de afgelopen jaren snel gegroeid en er komen voortdurend nieuwe technologieën bij.

Deze vooruitgang heeft echter ook geleid tot een grotere bedreiging voor de ICT-infrastructuur doordat met elke nieuwe technologie die in bestaande omgevingen wordt geïntroduceerd, nieuwe kwetsbaarheden ontstaan, zodat het voor organisaties van vitaal belang wordt om ervoor te zorgen dat hun ICT-systemen ten allen tijde veilig zijn.

Kwetsbaarheden

Een van de meest voorkomende kwetsbaarheden bij organisaties is phishing. Phishing kan worden gedefinieerd als een poging om op frauduleuze wijze gevoelige informatie te verkrijgen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens, door zich in een elektronische communicatie (e-mail, sms of telefoongesprek) voor te doen als een betrouwbare entiteit.

Nu ICT steeds vaker wordt gebruikt voor commerciële transacties, is de ICT van organisaties een aantrekkelijker doelwit geworden voor cybercriminelen. ICT-security is daarom van het grootste belang.

Bent u cyberveilig?

Doe een korte check om te zien waar uw kwetsbaarheden liggen.